Ce mai înveți pe role în afară de rollerskating

- Dacă ești copil:
1. Care este dreptul și care este stângul. E foarte simplu. Piciorul drept este cel care are frâna. Și uite așa nu pricep părinții cum de a învățat până la urmă cel mic, deși ei se chinuie prin diverse metode de luni de zile.

2. „Piciorușelor, eu vă controlez pe voi, nu voi pe mine!” Și am citat. Copilul înțelege că este responsabil de propriul trup. Își dă seama după prima căzătură asistată de profesor că există consecințe dacă nu ne respectăm îmbrăcămintea pe care sufletul nostru a primit-o. Așa ajung disciplinați și atenți în gesturi și mișcări niște copilași haotici în general, cu energie pe care nu știu către ce să o direcționeze.

- Dacă ești adult:
1. Independență
2. Independență și nu în ultimul rând
3. Independență.

Este unic sentimentul că poți să-ți pui roțile și să ajungi unde vrei, când vrei, așa cum îți place. Este o libertate fizică ce are efecte vizibile destul de rapid și la nivelul încrederii în sine și curajului. Am avut destul de multe cursante care mi-au dezvăluit că, prin această activitate, încearcă și reușesc într-o măsură considerabilă să-și depășească niște obstacole psihice, care stau în calea fericirii lor. Și m-am bucurat să ghidez mulți bărbați cărora le-a crescut self esteem-ul sub ochii mei, pentru că nu-și imaginau că vor putea cu adevărat cele opt roți să le mențină greutatea și stângăcia inițială.